Contacteer ons

Nieuws

Alle laatste nieuwtjes omtrent energie....

2024 : Hebt u al een EPC gemene delen ?

Nieuws

Elk appartementsgebouw met meer dan 2 wooneenheden zou al een "EPC gemende delen" moeten hebben ! Is dat niet het geval, neem dan snel contact met ons op om dit voor u in orde te brengen of u riskeert een fikse boete ! Alle info vindt u op : www.energiesparen.be/EPC gemeenschappelijke delen

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het EPC GD meer dan de traphal en het stooklokaal maar is het een EPC van het volledige gebouw met alle residentiële en niet-residentiële eenheden erin vervat. Zo wordt het volledige gebouw gescand en is het mogelijk om globale energie zuinige oplossingen te zoeken ipv elke eenheid individueel te bekijken. Voor de energiedeskundige is het vervolgens ook veel gemakkelijker om een EPC van één eenheid op te maken omdat het EPC GD al de meeste informatie bevat die hiervoor nodig is.

1 jan 2024

2022 : 10 jaar A-energy

Nieuws

Dit jaar blazen we met A-energy 10 kaarsjes uit en dit willen we samen met u vieren. Elke klant die ons contacteert met de code : "10 jaar A-energy" kan rekenen op een korting van 10% !

Daarnaast gaan we er alles aan doen om u ook de komende 10 jaar bij te staan in uw renovatie of bouwprojecten en kunt u er op rekenen dat uw EPC snel en correct opgesteld zal worden. Tevens geven we bij de opmaak van elk EPC gratis advies.

1 jan 2022

2020 : twee nieuwe EPC's

Nieuws

Het nieuwe jaar brengt nieuwe regels met zich mee en dit jaar zijn dat twee nieuwe EPC's. Zo zal men vanaf 1 januari 2020 ook bij de verhuur of verkoop van een "klein niet residentieel" pand over een EPC moeten beschikken : het "EPC kNR". Het betreft winkels, een praktijk van een zelfstandige, chèches en dergelijke met een vloeroppervlakte kleiner dan 500 m2.

Daarnaast moet er van elk appartementsgebouw een "EPC gemeenschappelijke delen" (EPC GD) worden opgesteld. Het gaat hier over een EPC die het globale gebouw bekijkt en niet enkel één appartement waardoor men een beter beeld krijgt van de maatregelen die het gebouw energie zuiniger kunnen maken. Verder zal het ook gemakkelijker zijn om van elk individueel appartement een EPC op te stellen, gezien hier de gegevens van het EPC GD overgenomen kunnen worden. Het EPC GD is verplicht voor elk appartementsgebouw vanaf 1 jan 2022 maar kan nu reeds worden opgesteld.

Meer informatie over deze twee EPC vindt u op www.energiesparen.be

27 dec 2019

2019 : een nieuw BEN record voor A-energy

Nieuws

We hebben een persoonlijk nieuw BEN record gevestigd met A-energy. In nauwe samenwerking met de bouwheer zijn we er in geslaagd om E 7 te halen voor een nieuwbouw ééngezinswoning !!

BEN houdt in dat de E-peil score van uw EPB aangifte lager is dan 30. Gelukkig merken we op dat steeds meer mensen hiervoor de nodige inspanningen willen leveren. Met veel overleg, simulaties en doelbewuste keuzes is dit immers ook een haalbare kaart en levert het u op lange termijn veel energie besparingen op. Meer informatie over dit project of over BEN in het algemeen, kunt u altijd bij ons bekomen.

21 feb 2019

2019 : vernieuwd EPC

Nieuws

Vanaf 1 jan 2019 zal het EPC er volledig anders uitzien. Naast de vertrouwde energie score, krijgt elke woning een label en bevat het EPC heel wat nuttige informatie over hoe u uw woning energetisch zuiniger kunt maken. Zelfs de prijs van renovatie werken wordt geschat !

Op die manier is het EPC niet enkel een verplicht document bij verhuur of verkoop, maar kunt u vrijblijvend een EPC laten opmaken voor uw woning zodat u onmiddellijk over heel wat nuttige informatie beschikt.

Meer informatie vindt u op www.energiesparen.be

14 dec 2018

2018 : het S-peil

Nieuws

Sinds 1 jan 2018 moeten alle nieuwbouw woningen voldeon aan een "S-peil" wat alle aspecten van de gebouwSchil bevat. Het gaat dus niet enkel over isolatie, maar eveneens over luchtdichtheid, beschaduwing, grootte, oriëntatie en type beglazing, het vermijden van oververhitting, de nuttige zonnewinsten en de vormefficiëntie van het gebouw.

Om de laatste stap te zetten naar E30 is het een goede zaak om de nadruk te leggen op de logische volgorde van energiebesparende maatregelen: eerst aandacht besteden aan de schil zodat de energiebehoefte laag is en in tweede instantie, voor de weinige energie die nog nodig is, performante hernieuwbare technieken inzetten.

Meer informatie vindt u op www.energiesparen.be

26 feb 2018

Thermische camera

Nieuws

Sinds kort beschikken wij over een thermische camera, waardoor bij in inze dienstverlening u een nog beter "thermisch" beeld kunnen geven van uw woning. Naast alle informatie over isolatie, ventilatie en technieken die voor u een meerwaarde kunnen betekenen, kunnen we nu ook gemakkelijker problemen opsporen en u dus nog gerichter advies geven.

De actie voor 'Cycling for trees' loopt nog steeds ! Wij willen dan ook maar wat graag een thermische scan uitvoeren van uw woning, in ruil voor een vrijwillige bijdrage voor dit project. Lees alles hierover in ons vorig nieuws item en contacteer ons voor een afspraak op het contactformulier.

27 nov 2017

Cycling for trees

Nieuws

Klarremieken en Ewoud, een sportief jong koppel met een groen hart op de juiste plaats, zullen in het voorjaar van 2018 van Griekenland naar Scandinavië fietsen. Voor deze tocht van 8.000 km laten ze zich sponsoren aan 1€ per kilometer en met elke euro kopen ze één boom om in samenwerking met natuurpunt een bos aan te planten in Aalst en Zottegem.

Om hen hierbij te helpen, hebben we met A-energy een actie op touw gezet. Op zaterdag 25 november en 9 december 2017 gaan we een energie audit uitvoeren bij telkens 5 woningen op minder dan 20 km van Lede. Dit houdt in dat we bij u langs komen, uw woning inspecteren en u advies geven om deze energie zuiniger te maken. In ruil hiervoor vragen we een vrijwillige bijdrage aan Cycling for trees van minstens 40€.

Met deze actie willen we er niet alleen voor zorgen dat er minder CO2 wordt geproduceerd, maar ook dat onze omgeving weer wat groener wordt. Inschrijven kan op ons contactformulier. Doe het snel, want first come - first served !

Alle info over Cycling for trees vindt u hier of op hun facebook pagina. Gelieve ons te contacteren voor meer informatie over onze actie en de actie voorwaarden.

27 oktober 2017

Ecologische BEN woning in Gent

Nieuws

Gent 2014, architect Edwin Lesthaeghe heeft net een smalle strook grond gekocht in de buitenrand van Gent en wil er een rijwoning optrekken van slechts 3,75 m breed die zowel energie zuinig, ecologisch als comfortabel is om in te wonen. Samen met hem werken we zijn concept verder uit wat leidt tot een unieke ecologische BEN woning met een K27 en E27.

Enig in België is de buitengevel die werd geïsoleerd met maar liefst 20 cm kurk die tevens dienst doet als facade. Deze is speciaal behandeld en bestand tegen alle mogelijke weersinvloeden. Daarnaast werd het dak opgevuld met cellulosevlokken en zijn de binnenmuren opgetrokken in kalkzandsteen. Deze houden de warmte (of de koude in de zomer) langer vast dan gewone snelbouwstenen.

Op het vlak van technieken werd gekozen voor een lucht/water warmtepomp die zowel voor de verwarming zorgt als voor het sanitair warm water. Daarnaast werd een performant ventilatie systeem D met grote warmterecuperatie geïnstalleerd. Hierdoor moet er in de winter bijna niet meer verwarmd worden. Tot slot werden nog 6 zonnepanelen op het dak gelegd. Goed voor zo'n 1560 Wp, wat het verbruik van de warmtepomp enigszins moet compenceren.

Uiteindelijk bleek deze woning niet echt duurder te zijn dan een traditionelere bouw. De premies voor het lage E-peil en de vermindering van het kadastrale inkomen, waren dus mooi meegenomen.

De woning sprong dan ook in het oog van de nationale architecten vereniging (NAV) en werd geselecteerd als inspiratie woning. Meer over deze woning is te vinden in : "Mijn huis, mijn architect".

16 september 2016

BEN

Nieuws

BEN of Bijna Energie Neutraal is een term die wordt gebruik voor woningen die zeer weinig energie nodig hebben om toch een comfortabel binnenklimaat te creëren. De Vlaamse overheid heeft deze term gelanceerd om dit type woningen te promoten en A-energy heeft zich mee achter deze kar geschaard. Meer informatie vindt u op : www.energiesparen.be

Maar een BEN woning is complexer dan men denkt. Naast goed en vooral doordacht isoleren, moet er verder gekeken worden naar oriëntatie, geometrie, technische installaties, ventilatie en luchtdichtheid, beschaduwing, thermische capaciteit, passieve koeling, ... . Weinig verbruiken is één ding, maar comfortabel wonen een ander.

Neem dus niet zo maar de eerste de beste architect en ingenieur onder de arm. Om een goeie BEN woning te bouwen is er kennis en ervaring vereist, een team dat overtuigd is van dit concepte en zich achter uw project schaart. Daarvoor kunt u zeker op ons rekenen.

2014