Contacteer ons

Energie Prestatie Certificaat

Voor elke woning die verhuurd of verkocht wordt.

Waarom EPC ?

Mede door de zorg voor ons milieu, wenst de Vlaamse regering het gebruik van energie zuinige woningen aan te moedigen, en dit niet enkel voor nieuwe woningen of renovaties maar ook voor woningen die worden verkocht of verhuurd.

Dankzij het EPC is er een onafhankelijke schatting van het energieverbruik van een woning. De eigenaar kan hiermee rekening houden en eventueel nog aanpassingen aanbrengen alvorens het pand aan te bieden.

Anderzijds heeft de komende bewoner een idee van de verwarminskosten en kan hij of zij dit in rekening brengen alvorens te beslissen. Een EPC dat de juiste toestand weergeeft is dus van groot belang !

Wat zit er allemaal in het EPC ?

Het EPC geeft het gemiddelde jaarlijks energieverbruik van uw woning per vierkante meter vloeroppervlakte. Hiernaast staan er in het certificaat heel wat gegevens die werden vastgesteld door de energie deskundige zoals de aanwezige isolatie, het type ramen, enz.

Op het einde worden er ook een aantal aanbevelingen of opmerkingen gegeven. Sommige worden automatisch door de software aangemaakt, maar de energiedeskundige kan ook verduidelijkingen of advies toevoegen.

Wie maakt het EPC ?

Een EPC kunt u enkel laten opstellen door een energie deskundige die hiervoor is opgeleid en erkend werd door de Vlaamse overheid. Het is echter in uw eigen belang om dit te laten uitvoeren door iemand met kennis van zaken.

Enkel zo kunt u zeker zijn dat de gegevens van uw certificaat correct zijn en verkoopt of verhuurt u geen kat in een zak.

Hoe werken wij?

 • Huisbezoek
 • Wij komen ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen en metingen te verrichten. Dit kan wanneer het u het beste uitkomt, eveneens 's avonds of in het weekend.

 • Bewijsstukken
 • Sommige "bewijsstukken" mogen gebruikt worden om het EPC op te stellen. Het betreft plannen van de woning, facturen van isolatie of ramen en deuren, technische informatie van uw verwarmingstoestel, ... . Indien u over deze documenten beschikt, leg ze dan even klaar voor ons huisbezoek.

 • Opstellen certificaat
 • Er wordt een schets gemaakt van uw woning om alle oppervlakken en volumes te berekenen. Daarna worden de gegevens ingevoerd in de EPC software en sturen we u het officiĆ«le certificaat. Dit document is 10 jaar geldig.

Wat hebben wij meer te bieden?

 • Een correct certificaat
 • Wij leveren geen half werk maar verzamelen zorgvuldig alle gegevens of zoeken ze op zodat uw EPC de werkelijke toestand weergeeft. De "waarde bij ontstentenis" wordt enkel gebruikt als er geen gegevens beschikbaar zijn.

 • Snelheid
 • Wanneer wij in het bezit zijn van alle documenten, dan wordt uw certificaat binnen enkele dagen afgewerkt en verzonden!

 • Advies
 • Tijdens ons huisbezoek zullen wij u adviseren wanneer wij zaken vaststellen die u op een eenvoudige wijze kunt verbeteren.

  Ook op het certificaat zelf zullen wij niet nalaten een aantal aanbevelingen of nuances te vermelden indien dit nodig moest zijn.